keskiviikko 28. toukokuuta 2014

ipad vinkkejä osa 8. Socrative

Socrative on joka opettajan perustyökalu, joka on loistava monessa suhteessa. Sovellus löytyy osoitteesta http://socrative.com . Tämä ohjelma toimii sekä tableteilla että tietokoneella ja muilla mobiililaitteilla, joilla pääsee nettiin. Myös Windows-koneilla teko onnistuu loistavasti. Itse teen testejä padeilla ja kannettavalla.

Socrative.com-sivustolla opettajan täytyy luoda itselleen tunnukset kohdasta Teacher sign up. Tätä varten tarvitset sähköpostiosoitteen.

Voit käyttää ohjelmaa luomalla yksittäisiä kysymyksiä (single question activities), jotka voidaan sitten esittää talulla tai suullisesti. Voit myös tehdä monivalintatestejä tai ryhmätestejä. Oppilaat puolestaan vastaavat kysymyksiin tabletillaan tai kännykällään. Oppilaat pyydetään tulemaan osoitteeseen http://m.socrative.com  tai avaamaan socrative student sovellus (toimii androidilla ja iphonella). Täällä oppilaalta kysytään huoneen numeroa ja opettaja saa huoneen numeron rekisteröityessään Socrativeen. Ohjelma sisältää erilaisia vastaustyyppejä (monivalintavaihtoehdot, totta/tarua tai lyhyt vastaus). Vastaukset lopetetaan komennolla end activity. Oppilaiden vastaukset näkyvät opettajalle pylväsdiagrammeina tai lukuina. Näin opettaja tietää, mitkä asiat opetuksessa ovat menneet perille.

Itse olen tehnyt useita historian ja yhteiskuntaopin sekä uskonnon testejä tällä ohjelmalla. Olen käyttänyt pääasiassa monivalintatehtäviä ja tehnyt muutamia kokeitakin tällä tavalla. Ohjelmaan syötetään kysymys ja vastausvaihtoehdot sekä sitten rastitetaan oikea vaihtoehto, joka myös näkyy oppilaalle hänen  vastattuaan kysymykseen. Oppilas ei voi palata aiempaan tehtävään. Lisäksi sovellus näyttää oppilaalle yhden tehtävän kerrallaan. Kysymyksiin voi liittää kuvia netistä tai padin kameran rullalta. Biologiassa voisi hyvin testata erilaisia kasveja, kun laittaa kasvin kuvan ja pyytää oppilasta tunnistamaan kasvin. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Ja ohjelman ehdoton paras puoli on se, että se lähettää oppilaiden vastaukset omaan sähköpostiin tarvittaessa ja pisteyttää testit valmiiksi. Näin siis voi säästää aikaa kokeiden korjaamiselta, kun ohjelma tekee sen puolestasi. Jos siis välillä on kiire, eikä halua tehdä paperiokeita niin tämä on loistava vaihtoehto siihenkin! Kertaamisessa ohjelma on aivan ykkönen!


Tältä näyttää tuloslomake, joka tulee sähköpostiin. Väärät vastaukset näkyvät punaisella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti